MENU

Citroen Jumper 1996 2.5 td üzemeltetési tapasztalatok, vélemény

Cégünk flottájának legnagyobb tagja a Citroen Jumper. A miénk egy hosszított és magas kiépítésű kisteherautó amely bérelhető nálunk. Vásárláskor szembesültünk vele, hogy az ilyen autók közül a normális állapotban lévők száma nagyon kevés és azokat is gyorsan elviszik, hiszen ez még B kategóriás jogosítvánnyal vezethető. Nagyon sok iszonyatosan korrodált példányt néztünk meg, HDi motos verziót pedig nem szerettünk volna venni, mert azokhoz nagyon drágák az alkatrészek. Ez a 2.5 TD motoros verzió egy arany középút, a szívó dízel motoros verzhoz képest elég dinamikusan lehet vele haladni, de stapabíróbb mint az újabbak. A 103 lóerő elegendőnek bizonyul a 2 tonnás kasztni mozgatásához és még megpakolva is lehet vele normális tempóban közlekedni.

Egy lakatoláson a mienk is átesett vásárlás után, szinte lehetetlen olyat találni amin ne lenne lakatos munka, korrodált kisteherautót pedig nem szerettünk volna a bérlőknek kiadni, így vettünk egy közepes állapotban lévőt és megjavíttattuk. Sok apró javítást végeztünk rajta mielőtt az aktív flottába állítottuk, és néha gondot jelentett, hogy sok szervízbe a méretei és magassága miatt nem fér be.

A fogyasztása kb 9-10 liter, ez a méretéhez és súlyához képest teljesen lefogadható. A belseje ahhoz képest, hogy 1996-os gyártmány, nem tűnik ósdinak, de természetesen fedélzeti számítógépre és műszer hegyekre ne számítsunk, inkább teherautós egyszerűségre és funkcionalitásra.

Összességében meg vagyunk vele elégedve, egy nagy méretű, strapabíró, megbízható autónk lett, amit ki merünk adni.