MENU

Mire figyelj ha kisteherautót bérelsz Budapesten?

Több olyan buktató is van, amivel a bérlők pórul járhatnak kisteherautó bérlénsél máshol ha nem figyelnek.

Az egyik legklasszikusabb az üzemanyag kérdése. Sok helyen fél üres tankkal adják oda az autót, vagy azt mondják, hogy ugyanannyi legyen benne visszavételkor mint átadáskor. Ezzel az a gond, hogy nem lehet kiszámolni, hogy pontosan annyi legyen benne visszaadáskor mint átvételkor, és ha kevesebb van benne akkor bizony fizetni kell elég sokat. Ha többet adjuk vissza mint volt akkor pedig ugye akár elég sok pénzt is bukhatunk. Üres tank esetén pedig szintén nem lehet kicentizni, vagy ha kifogy az üzemanyag az bizony sok kárt okozhat és meg is keseríti az életünket, vagy sokat is késhetünk a visszaadással, tehát ebben az esetben is sok pénzt bukhatunk ha többel adjuk vissza.
A mi megoldásunk, hogy teli tankkal adjuk át és teli tankkal is kérjük vissza. Van kb 800 méterre tőlünk egy non-stop nyitva tartó benzinkút, így amikor jön vissza a bérlő ott tele tudja tankolni az aitót és nem bukik semmit. Kisteherautó bérlésnél szerintünk ez a korrekt módszer, jobbat nem tudunk kitalálni amivel sem mi sem a bérlő nem jár pórul.

Ezen kívül érdemes lehet olyan helyről autót bérelni ami nincs túl messze lakhelyünktől ha nincs saját autónk, bár Budapesten tömegközlekedéssel a legtöbb helyszín elég jól megközelíthető, ahogy a mi címünk is, sokan nem szeretik a tömegközlekedést. Kisteherautó bérlésnél Budapesten fontos lehet ha autóval érkezünk a bérautóért, hogy ott tudjuk-e hagyni a saját autónkat, kell-e fizetni a parkolásért. Nálunk újpesti telephelyünk mellett a közterületen ingyenesen parkolhat, és van is sok parkolóhely.

Érdemes még átnézni, hogy az autó kötelező tartozékai megvannak-e (elsősegély doboz, láthatósági mellény, elakadásjelző háromszög), valamint hogy a gumik jó állapotban vannak-e, mert ha megállít a rendőr, ezekért is megbüntethet ha éppen olyan kedvében van. Ez persze kis odafigyeléssel és pár perces átvizsgálással elkerülhető.

Kisteherautó bérlésnél figyeljünk arra is, hogy megkapjuk a biztosítási igazoló szelvényt, vagy csekket, bizonyosodjunk meg róla, hogy van kötelező biztosítás az autón. Nagyon sok apró dolog van egy bérlés esetén, amivel rosszindulatú bérbeadó esetén levonnak a kaucióból, de kis odafigyeléssel és a bérbeadó helyes választásával ezeket elkerülhetjük

Amennyiben vásárolni szeretne kisteherautót, ajánlom figyelmébe alábbi cikkünket: Kisteherautó vásárlási tanácsok